Artikel in Mileumagazine: Solar Transferium oplossing voor netcongestie

Een Solar Transferium in Assendorp, Zwolle, biedt een innovatieve oplossing voor de toenemende netcongestie. Het systeem verbindt de carport met zonnepanelen, het oplaadplein voor elektrische voertuigen en de batterij.

Prowind levert de stroom voor het Energie Management Systeem van Envitron. “Dit project laat zien dat het anders moet én kan dankzij het toepassen van slim energie management”, aldus Prowind-directeur Thijs Afman. “Dankzij dit systeem kunnen onze klanten hun duurzame ambities realiseren, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over netcongestie.”

Multifunctioneel
Het Solar Transferium zorgt voor zowel de energievoorziening van het transferium als voor het opladen van elektrische voertuigen. De zonne-energie, kan dankzij dit systeem lokaal worden opgewekt, opgeslagen en verbruikt. Dit voorkomt belasting van het al overvolle elektriciteitsnet en zorgt dat de laadpalen altijd te gebruiken zijn. De opgewekte energie zorgt daarnaast voor
stroom om het kantoorpand in de zomer te koelen.

Beloftevol
Het Solar Transferium laat zien hoe een probleem als netcongestie met slimme
technologie kan worden opgelost en op een duurzame manier rendement kan
opleveren. De innovatie kan dan ook een belangrijke schakel zijn in een toekomstig sterk en betrouwbaar energiesysteem waarin elektriciteit een steeds grotere rol gaat spelen.

Het Solar Transferium in Assendorp, Zwolle, biedt een innovatieve oplossing voor de toenemende netcongestie. Het systeem
verbindt de carport met zonnepanelen, het oplaadplein
voor elektrische voertuigen en de batterij.

REDACTIE
Solar Transferium oplossing voor netcongestie
Gepubliceerd in MilieuMagazine nr. 4-2024, zie www.milieu-magazine.nl

Bron: JUNI 2024 | NR 4 | MILIEUMAGAZINE 25