De bouw van het Solar Transferium is gestart!

De bouw van het eerste project vindt plaats in het MyOffice kantoor in Zwolle

Het project combineert op innovatieve wijze een verscheidenheid aan functies: een solar carport, EV-Charging Plaza, deelauto’s en klimaatadaptieve oplossingen.

De 680 zonnepanelen van de solar carport vangen het zonlicht van boven tweezijdig op, en daarnaast ook het weerkaatste licht van onderen. Met de energieopbrengst zullen het kantoorgebouw en laadpalen voorzien worden van groene stroom. Op de parkeerplaats komen zowel reguliere als snelladers voor elektrische auto’s. Er zullen ook plekken beschikbaar zijn voor (elektrische) deelauto’s en elektrische deelfietsen. Een slim energiemanagementsysteem beheert de geproduceerde energie. Om het transferium klimaatadaptief te maken kan 28.000 liter water opgevangen worden. Dit gebeurt door een open manier van betegelen met hieronder speciale natuurlijke waterdragende zandlagen. Gras in de tegels en vegetatie gaan tegen dat de parkeerplek in warme periodes een hitte-eiland in de stad wordt.   

De komende weken verrijst de staalconstructie en daarna worden de zonnepanelen aangebracht. Houd onze pagina in de gaten voor updates over dit project en om te lezen vanaf wanneer je midden in het centrum van Zwolle je elektrische auto kan gaan snelladen.